Nieuws

' Een dode mus' 

Op 27 oktober 2022 verschijnt mijn prentenboek voor volwassenen, 'Een dode mus,'  in samenwerking met Uitgeverij Signatuur! Het wordt een boek over vogels, humor, hoop, gemis en met heel veel illustraties!

Ik droomde al zeker 8 jaar van dit boek. Ik vroeg me altijd af waar alle dode vogels bleven. Een bioloog vertelde dat ze vaak snel door de natuur 'opgeruimd' worden, Heel fijn natuurlijk, maar ik vond dat er mooie verhalen rondom de dood van een vogel te bedenken waren. En dus liet ik vele cabaretiers nadenken en meedenken over dit boek en de verhalen die erin zouden kunnen komen.

Dit boek bevat korte verhalen en versjes van verschillende Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Zo werkte ik voor dit boek onder anderen samen met Katinka Polderman, Kirsten van Teijn, Hans Dorrestijn, Wim Helsen, Begijn Le Bleu, Jan Beuving, Kiki Schippers, Yentl en de Boer en anderen. Het is een boek behandelt het thema de dood op een luchtige manier. Het is dan ook voor iedereen die met de dood te maken krijgt, wil lachen, wil huilen en herinneren. En voor de natuurliefhebber en vogelaar natuurlijk! 

 

Binnenkort kan dit boek ge pre-ordered worden en natuurlijk zou ik het super vinden wanneer je het boek tegen die tijd koopt in je lokale boekhandel. Rondom de verschijning gaan jullie zeker nog van me horen, er komen mooie dingen aan! 

 

Scheurkalender Leesliever 2022 

Afgelopen tijd ben ik druk geweest met het maken van de illustraties voor de LeesLiever scheurkalender editie 2022! Wat een feest was dit om te maken, met Hanneke Cents die mij veel creatieve vrijheid hiervoor gaf.  De scheurkalender is gemaakt voor kinderen, voor thuis of in de klas, voor onderwijsprofessionals en ouders, om te helpen het leesplezier te vergroten. Dat doet Hanneke door middel van het geven van tips, ervaringen van schrijvers en illustratoren te laten horen, doe-opdrachten, kinderen aan het woord te laten over hun lievelingsboek en nog veel meer! Een waardevolle toevoeging dus in huis of in school! Bestellen kan via www.hannekecents.nl 

Albumhoes 'Rhombus' 

Deze zomer werd ik gevraagd door Jurgen Burdorf (gitarist) de hoes van zijn nieuwe album 'Rhombus'  te ontwerpen. Een hele fijn opdracht! Samen met Jelle Amersfoort heb ik gewerkt aan het ontwerp.

Het resultaat is een grafisch werk met geometrische vormen, gelaagdheid, kleur en een abstracte vier (gezien het feit dit zijn vierde album is).

Het album is te koop op de website van Jurgen Burdorf zelf! 

Kakkerlakje 'Adempauze' 

Op 28 mei 2020 is het Kakkerlakje 'Adempauze'  verschenen via uitgeverij Loopvis.

 

Een kleine 6 weken geleden heb ik een illustratie gemaakt genaamd 'Lungs.' Deze illustratie vond ik zo geslaagd dat ik vond dat ik er iets mee moest doen. Het kon misschien wel het uitgangspunt zijn voor een boekje? Dit vonden Marije Sietsma (uitgeverij Loopvis) en Katinka Polderman gelukkig ook! Daarmee was het Kakkerlakje Adempauze geboren.

 

Nu, (nog maar) 6 weken later, kan ik al zeggen dat ik beretrots ben op het eindresultaat.

 

Het is een beeldschoon boekje geworden dat gaat over de tijd van nu. Over ademhalen, rust nemen en kijken wat komt.  Te koop in de (betere) boekhandel, maar ook te bestellen via deze link

 

 

Trailer gemaakt door Carmen Nutbey

Workshop Grafisch atelier 's-Hertogenbosch gevolgd! 

 

Een tijdje geleden heb ik bij het Grafisch Atelier te 's-Hertogenbosch een workshop gevolgd om me te verdiepen in het drukken van prints op stof. Onder leiding van Madeleen Dijkman ben ik aan de slag gegaan met papier, stof en transferinkt. Een prachtige druktechniek zo blijkt. Ik zal dit in de toekomst zeker ook gaan verwerken in mijn illustraties. 

'Slaapkoppie' 

Op 15 oktober 2019 is het kinderboek 'Slaapkoppie', waar ik de illustraties voor mocht verzorgen, verschenen. Het boek komt uit via Uitgeverij Spectrum in Amsterdam en is geschreven door Marieke van Ginneken. 

 

Marieke heeft een boek geschreven met slaapmeditaties voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Komt je kind soms moeilijk in slaap en heeft het moeite de prikkels van de dag te verwerken? Dan kan dit boek daar zeker bij helpen!

Het zijn ontzettend leuke verhalen geworden en ik ben blij en trots dat ik bij elk verhaal een illustratie heb mogen verzorgen! 

Wil je het boek kopen? Dat kan natuurlijk! Klik op de afbeelding.

 

Er is nu ook een app van 'Slaapkoppie.' Met mijn tekeningen en de fantastische stem van Marieke, die alle verhalen voorleest. Hoef je het als ouder niet te doen! 

 

Voor meer informatie over 'Slaapkoppie': www.slaapkoppies.nl

Of kijk op: www.spectrumlifestyle.nl